Iskolai intézkedések a koronavírus terjedésének feltartóztatására

INTÉZKEDÉSI TERV a COVID-19 járványügyi készenlét idején alkalmazandó iskolai eljárásrendről

Fenti dokumentum letölthető az alábi forátumokban: Microsoft Word PDF

Kedves Diákok, tisztelt Szülők!

Megjelent a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben az új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III.14.) kormányhatározat.

A határozat értelmében 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Az új munkarend kialakítását elkezdtük, amelynek bevezetéséhez 2 nap türelmet kérünk, mind a nappali, mind az esti és mind a felnőttképzés esetében.

Hétfőtől a diákok maradjanak otthon, és kérjük, hogy a járvány elkerülése érdekében személyes találkozáson alapuló csoportokat ne hozzanak létre.

Az iskolák mindennap nyitva lesznek 8 és 15 óra között. Az intézményekben maradt dolgaikat a tanulók az osztályfőnökeikkel, illetve a kollégisták a kollégiumi nevelőtanárral előre egyeztetett időpontban hazavihetik. Igény esetén étkezés kérhető.

 A kollégáink mindent megtesznek azért, hogy tanulóink sikeres érettségi és szakmai vizsgát tudjanak tenni. 

Köszönöm pedagógusaink, dolgozóink gyors reagálását, hogy azonnal nekiláttak az új munkarend kialakításának!

Köszönöm a szülők és a diákok türelmét! Kérem, hogy folyamatosan tájékozódjanak a Szakképzési Centrum és az iskolák honlapjain!

Tegyünk meg együtt mindent azért, hogy minél enyhébb lefolyású legyen a járvány!

Veszprém, 2020. március 15.

Schindler Lászlóné főigazgató

Pap Máté kancellár

A Kormányzat rendelkezéseit követve iskolánk nem szervez 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényt.

Felhívjuk az iskolánkban dolgozók és tanulók figyelmét a higiéniai szabályok, különösen a rendszeres és alapos kézmosás és kézfertőtlenítés fokozott betartására. (Iskolánkban megoldott a fertőtlenítő kézmosás feltétele.)

A helyes, fertőtlenítő kézmosás szabályairól a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján található tájékoztató.

Technikai dolgozóink betartják az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását: vírusölő szer használatával rendszeresen takarítanak és fertőtlenítenek a közös helyiségekben.

Az iskola a tanárok és a tanulók egészségének védelme érdekében a közeljövőben nem szervez kirándulásokat, utakat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp Észak-Olaszországba és ettől egy ideig  tartózkodjanak a kedves szülők is.

Amennyiben járt volna a közelmúltban diák, vagy tanár fertőzött területen, akkor lehetőleg ne menjen közösségbe, torokfájás, levertség, láz észlelése esetén maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

 

Kérjük azon tanulók szüleit, akiknek gyermeke az elmúlt időszakban Észak-Olaszországban, vagy más fertőzött területen járt, 2 hétig ne engedjék a gyermeket az iskolába. Ebben az esetben a hiányzás igazoltnak tekintett.

Veszprém, 2020. 03. 11.

ifj. Szathmáry Árpád

 

                   ig.